Die Cutting Machine ar trebui să acorde atenție și să rezolve cele șapte probleme majore

În primul rând, piesele de echipamente de prelucrare a calității și precizie de asamblare

Limitată de nivelul tehnic al fabricării mașinilor de uz casnic, Die Cutting Machine, multe părți ale prelucrării brute. Cum ar fi mecanismul intermitent și sistemul principal de acționare și lanțul între precizia de potrivire și de fabricare afectează în mod direct viteza mașinii, dacă precizia asamblării va afecta precizia de tăiere a matriței și va cauza zgomot. Un alt exemplu este mecanismul de bară presiune bară și platforma mobilă pentru a determina decalajul este nerezonabil, va produce vibrații, afectează viteza și precizia.

În al doilea rând, instituții intermitente, lanțuri și dinți de hrănire

Aplicată mașină de tăiat tăiat pentru a utiliza un mecanism de cam indexare egală, forma cam este rezonabilă este o cheie. Rezistența lanțului până la moderată, prea strânsă sau prea slabă va afecta precizia de tăiere a matriței. Masina de tăiat cu presiune joasă pentru a alimenta hârtia este în mare parte solidă, dar în mișcarea de mare viteză este încă ușor de deformare, oprirea de urgență de inerție. Bine dinti duritate mare și greutate ușoară, unghiul și presiunea de dimensiunea moderată.

În al treilea rând, sistemul de transport

Unitatea principală de acționare a mecanismului de antrenare este acționată de motor și de angrenajul melcat. Vitezele de angrenaje sunt în majoritate dinții elicoidali, trebuie remarcat faptul că atunci când roata vierme și uneltele de melc din sub-rundă, dinții și dinții dintre mărimea spatelui sunt adecvate. Aversiunea este prea mare, uneltele melodice nu sunt netede; Reacția este prea mică, nu favorizează fluxul de lubrifianți. Există un unghi de presiune irațional va afecta neteditatea transmisiei.

Patru, versiunea de tăiere, cuțitul de tăiere și cauciuc

Acestea trei sunt părțile de bază ale tăieturilor, acestea sunt direct legate de calitatea tăieturii. Placa necesită o densitate uniformă, greutate redusă, duritate ridicată, flexibilitate bună, prelucrare ușoară, linie netedă, puternică, cuțit încorporată după stabilitate și poate fi înlocuită de mai multe ori. Cuțit marginea la ascuțit, înălțimea cuțitului și cuțitul mare îndoire mici. Duritatea barei de cauciuc trebuie să fie moderată, nu poate stoarce marginea cuțitului, nici rezistența nu este suficientă.

În al cincilea rând, viteza de alimentare și mecanismul de poziționare

În prezent, metoda utilizată în mod obișnuit este alimentarea continuă, adică foaia frontală și hârtia din spate se suprapun întotdeauna. Această metodă este netedă, rapidă, dar mișcarea rapidă a hârtiei cu privire la poziționarea prereglației are un impact mare, hârtia după forța de strângere sau sări, ceea ce duce la poziționarea nu este permisă. Mașina de tăiere ideală ar trebui să se asigure că viteza de tăiere a matriței în același timp, hârtia de pe platforma de alimentare este cât mai mică posibil.

Șase, ghid de lanț

Rolul șinei de ghidare în poziționarea și controlul lanțului. Grosimea șinei de ghidare trebuie să fie adecvată și poate fi încorporată în lanț. Distanța dintre șinele inferioare și cele inferioare trebuie să asigure că lanțul este neted, prea mic pentru a crește rezistența la transmisie; Lanț prea mare, ușor de bătut. Traiectoria șinei de ghidare și lungimea lanțului au, de asemenea, o anumită influență asupra performanței mașinii.

Șapte instituții de presiune

Cel mai important dispozitiv al mașinii de decupare este mecanismul de aplicare a presiunii. În prezent, cel mai comun mecanism cu bară cu cot dublu, manivela se rotește o săptămână, face platforma activă de două ori pentru a ajunge la cea mai înaltă poziție limită. Pentru a asigura calitatea tăierii, întreaga platformă ar trebui forțată chiar și atunci când este presată. Deci, suprafața de lucru a platformelor superioare și inferioare trebuie să fie paralelă. Dacă designul este nerezonabil va cauza presiuni inegale, călătoria goală este prea mare.